Leesclubs: deel je leesavonturen

Blogpost 1 januari 2013 Gesponsord

Languit op de bank, een drankje binnen handbereik en de telefoon uitgeschakeld: wat is er mooier dan je in alle rust terug te trekken met een boek en je te verliezen in een mooi verhaal? Een betere tijdsbesteding is er niet.

Maar wordt het avontuur van het lezen niet nog mooier als je je leeservaringen kunt delen? Duizenden Nederlanders en Vlamingen beantwoorden die vraag met ‘Ja’ en zijn daarom lid van een leesclub.

Het principe van een leesclub (of leeskring) is dat een groep mensen met enige regelmaat bijeenkomt om te praten over een boek dat iedereen gelezen heeft. Voor al die leesclubs (en uiteraard voor alle andere literatuurliefhebbers) is er één belangrijke informatiebron: het tijdschrift Boek-delen van NBD Biblion.

Boek-delen

Boek-delen is een toegankelijk kwartaalblad voor leden en begeleiders van leesclubs en verder voor iedereen met een levendige belangstelling voor literatuur.

Elk nummer bevat onder andere een speciaal leesclubkatern rond één boek, met informatie over schrijver en werk, een romananalyse en discussietips ter ondersteuning van de bespreking van het boek in een leesclub. Daarnaast in iedere aflevering een uitgebreid interview met een bekende auteur.

Veel leesclubleden ondernemen ook activiteiten die in het verlengde liggen van hun boekenliefde. Daarom bevat Boek-delen reportages over literaire wandelingen en literaire musea. Verder besteedt Boek-delen uiteraard aandacht aan alles wat met het functioneren van leesclubs te maken heeft: ideeën, tips, materialen en ervaringen.

Een impressie van het decembernummer

In het nieuwste nummer van Boek-delen staat een uitgebreid interview met Thomas Verbogt, wiens roman Perfecte stilte een van de leesclubfavorieten van dit jaar is. Verder acht pagina’s over Mont Blanc van Edzard Mik in het auteurskatern, een literaire route door Brussel en ervaringen van leesclubleden met het lezen van e-books. Daarnaast recensies van Nederlandstalig en vertaald werk, de poëziepagina, discussietips bij een zestal boeken en de literaire agenda.

Praktisch

Boek-delen verschijnt vier keer per jaar, in een omvang van 36 pagina’s. De abonnementsprijs in 2013 bedraagt € 35,95 voor een individueel abonnement. Leesclubs die drie of meer abonnementen nemen op één verzend- en factuuradres betalen per abonnement € 30,95. Wie nu een jaarabonnement neemt [http://www.deboekensalon.nl/boekdelen/form], ontvangt het jubileumboek De Boek-delen Interviews gratis. Hierin staan 39 uitgebreide vraaggesprekken met bekende auteurs uit binnen- en buitenland uit de eerste tien jaargangen van Boek-delen.

Wie een abonnement heeft op Boek-delen kan gebruikmaken van de speciale lezersservice en zo een eigen leesclubseizoengids samenstellen met auteursinformatie, romananalyses en discussietips.

Kennismaken met Boek-delen? Neem een proefabonnement van twee nummers voor slechts € 15. Bel 0411-644277 of mail [nbdbiblion@hexspoor.nl].

Website en nieuwsbrief

Boek-delen verschijnt niet alleen op papier, maar heeft ook een informatieve webste, www.boek-delen.nl. Hier is onder andere een groot archief te vinden van discussietips voor leesclubs bij afzonderlijke titels.

De maandelijkse e-nieuwsbrief van Boek-delen bevat mooie lezersaanbiedingen en winacties. Een gratis abonnement op deze nieuwsbrief is aan te vragen via boek-delen@Nbdbiblion.nl

Volg Boek-delen op Twitter

Zorg ervoor dat Recensieweb kan voortbestaan. Steun ons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Languit op de bank, een drankje binnen handbereik en de telefoon uitgeschakeld: wat is er mooier dan je in alle rust terug te trekken met een boek en je te verliezen in een mooi verhaal? Een betere tijdsbesteding is er niet. Maar wordt het avontuur van het lezen niet nog mooier als je je leeservaringen kunt delen? Duizenden Nederlanders en Vlamingen beantwoorden die vraag met ‘Ja’ en zijn daarom lid van een leesclub. Het principe van een leesclub (of leeskring) is dat een groep mensen met enige regelmaat bijeenkomt om te praten over een boek dat iedereen gelezen heeft. Voor al die leesclubs (en uiteraard voor alle andere literatuurliefhebbers) is er één belangrijke informatiebron: het tijdschrift Boek-delen van NBD Biblion.

Boek-delen

Boek-delen is een toegankelijk kwartaalblad voor leden en begeleiders van leesclubs en verder voor iedereen met een levendige belangstelling voor literatuur. Elk nummer bevat onder andere een speciaal leesclubkatern rond één boek, met informatie over schrijver en werk, een romananalyse en discussietips ter ondersteuning van de bespreking van het boek in een leesclub. Daarnaast in iedere aflevering een uitgebreid interview met een bekende auteur. Veel leesclubleden ondernemen ook activiteiten die in het verlengde liggen van hun boekenliefde. Daarom bevat Boek-delen reportages over literaire wandelingen en literaire musea. Verder besteedt Boek-delen uiteraard aandacht aan alles wat met het functioneren van leesclubs te maken heeft: ideeën, tips, materialen en ervaringen.

Een impressie van het decembernummer

In het nieuwste nummer van Boek-delen staat een uitgebreid interview met Thomas Verbogt, wiens roman Perfecte stilte een van de leesclubfavorieten van dit jaar is. Verder acht pagina’s over Mont Blanc van Edzard Mik in het auteurskatern, een literaire route door Brussel en ervaringen van leesclubleden met het lezen van e-books. Daarnaast recensies van Nederlandstalig en vertaald werk, de poëziepagina, discussietips bij een zestal boeken en de literaire agenda.

Praktisch

Boek-delen verschijnt vier keer per jaar, in een omvang van 36 pagina’s. De abonnementsprijs in 2013 bedraagt € 35,95 voor een individueel abonnement. Leesclubs die drie of meer abonnementen nemen op één verzend- en factuuradres betalen per abonnement € 30,95. Wie nu een jaarabonnement neemt [http://www.deboekensalon.nl/boekdelen/form], ontvangt het jubileumboek De Boek-delen Interviews gratis. Hierin staan 39 uitgebreide vraaggesprekken met bekende auteurs uit binnen- en buitenland uit de eerste tien jaargangen van Boek-delen. Wie een abonnement heeft op Boek-delen kan gebruikmaken van de speciale lezersservice en zo een eigen leesclubseizoengids samenstellen met auteursinformatie, romananalyses en discussietips. Kennismaken met Boek-delen? Neem een proefabonnement van twee nummers voor slechts € 15. Bel 0411-644277 of mail [nbdbiblion@hexspoor.nl].

Website en nieuwsbrief

Boek-delen verschijnt niet alleen op papier, maar heeft ook een informatieve webste, www.boek-delen.nl. Hier is onder andere een groot archief te vinden van discussietips voor leesclubs bij afzonderlijke titels. De maandelijkse e-nieuwsbrief van Boek-delen bevat mooie lezersaanbiedingen en winacties. Een gratis abonnement op deze nieuwsbrief is aan te vragen via boek-delen@Nbdbiblion.nl Volg Boek-delen op Twitter

Steun ons! Volg ons!